Gemengde gevoelens bij Mathieu van der Poel: "Uiteraard had ik graag gewonnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Gemengde gevoelens bij Mathieu van der Poel: "Uiteraard had ik graag gewonnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft een derde plaats behaald in de Wereldbeker van het Duitse Albstadt. "Ik kan hier mee leven", aldus de Nederlander na afloop.

Dankzij zijn polsblessure kende de Europese kampioen veldrijden geen optimale voorbereiding. "Ik denk dat een derde plaats vandaag het hoogste haalbare was", klinkt het bij zijn team. "Ik had niet het allerbeste gevoel en door mijn polsblessure ook niet de allerbeste voorbereiding. Uiteraard had ik graag gewonnen, maar hier kan ik zeker mee leven."

Probleem met schoen

Halverwege de wedstrijd zag het er goed uit voor van der Poel. Hij reed op kop, maar moest in het slot passen. "Ik heb even zelf versneld, maar dan had ik problemen met mijn schoen. Dat moest ik zelf oplossen. Maar daar lag het zeker niet aan. Toen zij aanvielen, koos ik ervoor om mijn eigen tempo te rijden. En dat bleek genoeg voor een derde plaats."

In de WB-tussenstand telt de Nederlander 15 punten achterstand op leider en winnaar in Albstadt Nino Schürter. "Het is jammer dat ik de leidersplaats net niet heb, maar Nino verdient hem ook. Volgende week in Nové Mesto wacht er een nieuwe kans", is van der Poel strijdvaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties