Wie volgt Greg Van Avermaet op in vijfdaagse rittenkoers?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wie volgt Greg Van Avermaet op in vijfdaagse rittenkoers?

Greg Van Avermaet triomfeerde vorig jaar in de Ronde van Luxemburg, maar is er deze keer niet bij. Dat geeft de mogelijkheden aan anderen om te oogsten in deze mooie rittenkoers. Zorgt Sean de Bie voor een nieuw Belgisch succes of kunnen Prades & co daar een stokje voor steken?

Het is een ronde op het lijf geschreven van de punchers die woensdag start met een wel zeer korte proloog. Amper 2,3 km zal er die dag afgelegd worden. Wel ligt er een klimmetje van vierhonderd meter met een gemiddelde van liefst 10%. De steile Wuermer Mauer en de klim van Syran zorgen 's anderendaags voor animo. De top van de laatste klim ligt op 4,4 km van de meet.

DRIE KEER BELGISCHE WINNAAR IN MERSCH-LUXEMBURG

De dagen daarna kunnen de punchers nog meer hun hartje ophalen. Vooral zaterdag belooft het zwaar te worden. Op weg naar Differdange moet het peloton drie keer de Col de l'Europe over. De slotrit naar Mersch-Luxemburg werd de voorbije drie jaar gewonnen door een Belg. Zowel de Bie, Gilbert als Van Avermaet kwamen daar als winnaar over de streep.

Door het wegblijven van Van Avermaet komt de naam van Eduard Prades automatisch als kanshebber naar voren. De Spanjaard moest in Yorkshire nog net het onderspit delven voor onze landgenoot. Toen die afwezig tekende in de Ronde van Noorwegen was de oppergaai wel voor Prades. De man van Euskadi-Murias doet het de jongste tijd erg goed in rittenkoers en vindt in Luxemburg een parcours op zijn maat.

DE EXPLOSIVITEIT VAN DE BIE

Ook van enkele Belgen mag er iets verwacht worden. Zo is Dimitri Peyskens goed op dreef. Waarschijnlijk zal hij in deze ronde waarschijnlijk wel vooral thuisrijder Alex Kirsch moeten bijstaan. Dè man waar wij ook zeker naar uitkijken is Sean de Bie. Met zijn explosiviteit moet  hij zeker wat schade kunnen aanrichten. Ook in de Baloise Belgium Tour was hij al goed. Afwachten of hij nu echt kan meedoen voor de prijzen.

Voorts mikt ook de Fransman Jonathan Hivert ongetwijfeld op winst met zijn goede sprint bergop. Zijn jongere landgenoot Anthony Perez reed ook al wat mooie ereplaatsen bijeen en is eveneens een renner om naar uit te kijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties