Anthony Perez sprint naar overwinning in slotrit maar eindzege in Luxemburg is voor Belgische ploeg
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Andrea Pasqualon (Wanty Groupe-Gobert) behoudt leiderstrui in Luxemburg terwijl Perez slotrit wint

Anthony Perez sprint naar overwinning in slotrit maar eindzege in Luxemburg is voor Belgische ploeg
Foto: © photonews

Een Belgische ploeg heeft de winnaar afgeleverd voor de Ronde van Luxemburg. Andrea Pasqualon van Wanty Groupe-Gobert stond al aan de leiding en liet zich op de slotdag niet meer verrassen. De zege in de laatste rit naar Luxemburg-stad was voor Anthony Perez.

De Ronde van Luxemburg werd besloten met een etappe van 169 km van Mersch naar Luxemburg met een hellende finish aan het eind. Er werden ook nog zes keer punten voor het bergklassement verdeeld. De benen van de renners werden dus nog stevig getest op de slotdag.

De ontsnapping van het duo Gaudin - Laporte was geen lang leven beschoren. Bij een volgende aanval zat Gaudin er opnieuw tussen. Dit keer kreeg hij Koch, Kurek, Chetout, Combaud en Orrico mee. Deze groep kreeg ook niet meer dan drie minuten voorsprong en werd uiteindelijk eveneens teruggegrepen.

ULTIEME VERSNELLING

In de finale spatte het uiteen met talrijke demarrages. Perez kon zich onderscheiden met een ultieme versnelling. De man van Cofidis hield Eduard Prades af. Pasqualon was met een derde plaats ook bij de pinken. Zo stelde de Italiaan zijn eindoverwinning veilig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties