Sportief manager van BMC legt uit waarom er in Tour-selectie geen plek was voor Dylan Teuns: "Geen gemakkelijke telefoon"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Sportief manager van BMC legt uit waarom er in Tour-selectie geen plek was voor Dylan Teuns: "Geen gemakkelijke telefoon"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is de enige Belg in de Tour-selectie van BMC. Geen Dylan Teuns, dus. En daar was de Limburger erg ontgoocheld over. Sportief manager Allan Peiper legt zijn keuze uit.

Teuns vertelde vorige maand in gesprek met ons medium nog dat hij op zijn allereerste Tour hoopte. Dat gesprek kan u HIER nog eens lezen. Maandag kreeg de 26-jarige Limburger een telefoontje van Allan Peiper om te zeggen dat hij er niet bij zou zijn op 7 juli. 

"Geen makkelijke telefoon", aldus Peiper in Het Nieuwsblad. "Zo hadden we het afgesproken in de ploeg. Fabio Baldato mocht de renners bellen die wel meegingen, ik zou de afvallers doen. Dylan was er het hart van in."

Dauphiné

De Dauphiné zat daar zeker voor iets tussen. "Dylan haalde daar gewoon niet het niveau dat we van hem verwachten. Niet het niveau dat hij van zichzelf verwacht. Hij is nadien op hoogtestage geweest - doorgaans reageert hij daar ook goed op - maar het BK was afgelopen weekend ook niet top. Niet genoeg allemaal om zeker te zijn over zijn conditie voor de Tour", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties