Githa Michiels kon door materiaalpech geen gooi doen naar podium: "Reed op automatische piloot"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Githa Michiels loopt mooie ereplaats mis op WK mountainbike

Githa Michiels kon door materiaalpech geen gooi doen naar podium: "Reed op automatische piloot"
Foto: © photonews

Githa Michiels had er zich veel van voorgesteld, maar ook zij heeft België niet aan een medaille kunnen helpen op het WK mountainbike. Nochtans posteerde ze zich aanvankelijk wel in de ruime voorlinie. Door materiaalpech kon ze haar kansen niet voluit verdedigen.

De Amerikaanse Kate Courtney kroonde zich verrassend tot de nieuwe wereldkampioene cross-country. In de achtergrond reed Githa Michiels naar een elfde plaats. Haar beste resultaat ooit op een WK, maar gezien het wedstrijdverloop mocht ze op meer hopen.

"Ik voelde dat ik een heel goede dag had. In de eerste afdaling pitste ik mijn band en dacht ik dat het goed zou aflopen. Maar hij liep leeg en ik moest wisselen. Zonder deze lekke band rijd ik zeker top tien en misschien wel top vijf", verklaarde Michiels aan HNB.

RITME GEBROKEN

Die leegloper was uiteraard een cruciaal moment in de wedstrijd. "Mijn ritme was gebroken en in het begin van de race kan je niet je eigen ding doen. Eerst was ik aangeslagen en reed ik op automatische piloot. Op het einde ben ik vol gegaan voor de tiende plaats. Volgend jaar terug hard werken en vechten voor dat WK-podium."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties