Quick-Step Floors legt 30-jarige Belgische ploegleider vast: "Deze kans moest ik met beide handen grijpen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Klaas Lodewyck wordt de nieuwe ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step

Quick-Step Floors legt 30-jarige Belgische ploegleider vast: "Deze kans moest ik met beide handen grijpen"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors, in 2019 Deceuninck-Quick.Step, heeft een nieuwe ploegleider beet voor volgend seizoen. Klaas Lodewyck maakt de overstap van BMC Racing Team.

Drie jaar geleden moest de nu 30-jarige Lodewyck vroegtijdig zijn fiets aan de haak hangen door hartproblemen. Daarna ging hij aan de slag bij BMC, waar hij eerst ploegleider bij de jeugdploeg was en daarna bij de hoofdmacht. "Ik ben enorm verheugd dat ik bij één van de beste ploegen ter wereld ga werken", vertelt Lodewyck in een eerste reactie.

Erg gemotiveerd

"Niet alleen door de vele overwinningen, maar ook vanwege de mentaliteit die hier heerst en het teamwork. Ik ben nog vrij jong en erg gemotiveerd voor deze job", zegt Lodewyck, die collega wordt van Davide Bramati, Brian Holm, Wilfried Peeters, Tom Steels, Geert Van Bondt en Rik van Slycke. "Mijn tijd bij BMC was geweldig en ik ben de ploeg erg dankbaar, maar deze kans moest ik gewoon met beide handen grijpen."

Ook Patrick Lefevere is blij met de komst van Lodewyck. "We kennen Klaas al sinds zijn tijd bij de profs en zijn blij dat hij volgend seizoen bij ons ploegleider wordt", aldus de West-Vlaming. "Hij is nog jong, maar heeft al heel wat ervaring. Ik ben er zeker van dat hij goed in de ploeg zal passen en een belangrijke rol zal spelen om onze ploeg op topniveau te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties