Nicht van Sanne Cant verbaast dit seizoen: "Sinds april ga ik een dag minder werken in de week"

Redactie
| 6 reacties
Nicht van Sanne Cant verbaast dit seizoen: "Sinds april ga ik een dag minder werken in de week"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veldrijdster Loes Sels is al een heel seizoen goed op dreef. Dat bewees ze afgelopen zaterdag ook nog eens met een tweede plek in Niel.

Sels vocht in Niel een intense strijd uit met haar nichtje Sanne Cant, die de sprint won van de renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice (Lees haar reactie HIER nog eens). "Ik kan tot op heden terugblikken op een zeer goed seizoen", vertelt ze in HLN. "Sinds april ga ik een dag minder werken in de week. Ik heb me tijdens de zomermaanden optimaal kunnen voorbereiden op het nieuwe veldritseizoen."

"Ik voelde van meet af aan dat ik over een zeer goede basisconditie beschikte. In mijn eerste wedstrijd in Geraardsbergen legde ik beslag op een mooie vierde plaats. Een week later finishte ik op de vijfde plaats in de Wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Waterloo. Daarna pakte ik podiumplaatsen in Meulebeke en Lokeren en zegevierde in Ardooie."

Ministage

Het Europees kampioenschap was iets minder. "Op het EK in Rosmalen voelden de benen iets minder aan en bolde ik als zesde over de finishlijn. Daarom opteerde ik om een ministage in te lassen van enkele dagen. Naast de veldrittrainingen werd er vooral op snelheid gewerkt. Ik reed verschillende keren achter de bromfiets en dat heeft me deugd gedaan", besluit Sels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties