Sterke Belgen knallen naar het podium in ploegenachtervolging in Londen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgische mannen behalen zilver in ploegenachtervolging op Wereldbeker in Londen

Sterke Belgen knallen naar het podium in ploegenachtervolging in Londen
Foto: © photonews

De Wereldbeker baanwielrennen in Londen is een succes geworden voor België. Vooral dan voor de mannen in de ploegenachtervolging. De Ketele en Ghys knalden samen met De Vylder en Van den Bossche naar een hele fraaie tweede tijd. De vrouwenploeg geraakte niet verder dan de zevende plaats.

Dat het bij de mannen nagenoeg perfect liep, was ook al te zien in de kwalificaties. Ook toen zetten ze de tweede tijd neer. Vervolgens namen ze de maat van Italië, waardoor ze konden strijd voor de overwinning. In de finale knalden de Belgische mannen naar een tijd van 3:59.014.

ANDERHALVE SECONDE TEKORT VOOR WINST

Het leverde hen de zilveren medaille op. Er was immers een Brits-Amerikaans team dat nog wel een stukje sneller was. Archibald, Bigham, Lambie en Wale deden nog anderhalve seconden beter dan Kenny De Ketele & co.

Bij de vrouwen reden Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Gilke Croket en Annelies Dom de ploegenachtervolging. Ze begonnen nog wel goed, maar moesten dan wel de duimen leggen voor Polen. In de eindstand belandden de Belgische dames net buiten de top vijf.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties