Mathieu van der Poel op weg naar 8 op 8? Nog veraf en toch al zo dichtbij

Mathieu van der Poel op weg naar 8 op 8? Nog veraf en toch al zo dichtbij
Foto: © photonews

Het zijn stilaan duizelingwekkende cijfers die Mathieu van der Poel kan voorleggen. Zeker in de Superprestige. In dat klassement beschikt de Nederlander over een perfect rapport na vijf crossen. Doet hij het onvoorstelbare en scoort hij een acht op acht?

Het is alleszins zeer realistisch gezien zijn dominantie. In zijn huidige vorm lijkt hij enkel te kunnen verliezen door pech. Het hoeft natuurlijk maar één keer te gebeuren en weg is het perfect rapport. Hij had het er met ons al even over na de cross in Zonhoven.

LEES HIER NOG EENS NA WAT VAN DER POEL EROVER TE ZEGGEN HAD

Om te kijken hoe groot de kans is dat hij het werkelijk voor mekaar krijgt, is het interessant om de crossen die nog op het menu staan eens nader te bekijken. Eentje staat deze maand nog op het programma, de andere twee zijn voor 2019.

GROTE VDP-SHOW IN DIEGEM?

De volgende Superprestigemanche is voor 30 december in Diegem. Ook vorig jaar kwam hij daar toe in bloedvorm en rondde hij in stijl af. In de avondcross kan er altijd wel iets onverwacht gebeuren, maar een sterke van der Poel kan op dat parcours zeker en vast vele andere veldrijders op minuten afstand rijden.

Dan schakelen we al bijna anderhalve maand verder wanneer Hoogstraten aan de beurt komt. Die cross is misschien eerder geschikt om in het begin van de wedstrijd het geduld te bewaren. Van der Poel kan natuurlijk op allerlei manieren winnen. Van Aert, toch nog altijd zijn voornaamste concurrent, was in 2018 in Hoogstraten pas zesde. VDP won toen.

De beslissing valt op 16 januari in Middelkerke. Alweer een plaats waar van der Poel de voorbije jaren triomfeerde. Zeker omdat het ook een koers is waarin hij zijn motor ten volle kan aanspreken en op de power het verschil kan maken.

PRESTATIES UIT HET VERLEDEN HERHALEN

De conclusie is simpel: hoewel een 8 op 8 onvoorstelbaar zou zijn, is die score toch dichtbij. Aan de drie crossen die nog op het programma staan, heeft van der Poel allemaal goeie herinneringen. Als hij er zijn prestaties van de vorige jaren kan herhalen, kan hij het einde van de Superprestige halen met een ongeslagen status.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties