Mathieu van der Poel nog niet bezig met een 8 op 8: "Ik werd iets te nonchalant"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zonhoven
| 0 reacties
Mathieu van der Poel nog niet bezig met een 8 op 8: "Ik werd iets te nonchalant"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een halve ronde wist de concurrentie al hoe laat het was in Zonhoven. Mathieu van der Poel kon op eigen tempo naar de zege rijden, al was er in het slot wel nog een schoonheidsfoutje.

Roland Liboton liet ontvallen dat Van der Poel net een bestuurbare robot van Mars is. "Het is een gewoonte geworden, om het cru te zeggen", vertelde de Nederlander na zijn nieuwe zege. "Ik heb liever mijn papieren dan die van de rest."

Van der Poel kende opnieuw een blitzstart. "Dat was eigenlijk de schuld van mijn broer die heel snel vertrok", lachte hij. "Het was zeker geen afgesproken plan. Ik pakte over om hem mee te nemen, maar plots was mijn kloof erg groot. Dat was het teken om door te gaan."

Schoonheidsfoutje

In het slot was er nog een schoonheidsfoutje en een valpartij. "Ik was niet meer geconcentreerd genoeg aan het rondrijden. Het ging weer heel goed vandaag, maar technisch werd ik iets te nonchalant."

Sven Nys behaalde ooit eens een 8 op 8 in de Superprestige. Met 5 op 5 is Van der Poel ook goed op weg om dat huzarenstukje over te doen. "Ik ben wel goed op weg, maar ik ben nooit met zulke dingen bezig. Als ik die 7e zege beet heb en die 8e er aankomt, dan zal het misschien wel door mijn hoofd spoken", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties