Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky grijpen nipt naast de zege
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

D'Hoore en Kopecky tweede in de madison in Hongkong

Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky grijpen nipt naast de zege
Foto: © photonews

Dat Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky een goede tandem vormen, is inmiddels wel geweten. Dat toonden ze ook opnieuw in de madison tijdens de laatste manche van de Wereldbeker in Hongkong. Finaal moesten ze zich wel tevreden stellen met de tweede plaats.

In de wedstrijd van twintig kilometer, die bestaat uit tachtig ronden en acht sprints, konden D'Hoore en Kopecky een mooie score voorleggen. Ze reden 24 punten bij mekaar. Enkel het Nederlandse duo Wild/Pieters deed nog beter. Onze noordeburen kwamen uit op 29 punten. Balsamo en Confalonieri vertegenwoordigden Italië op de derde plaats.

DEGRENDELE NOG ZOEKENDE

Er waren natuurlijk nog andere interessante disciplines. Zo kwam Nicky Degrendele in actie tijdens de sprint, maar voor haar is het nog zoeken naar haar beste vorm. Ze werd geklopt door de Canadese Mitchell met negen duizendste van een seconde. Hierdoor geraakte Degrendele niet verder dan de zestiende finales.

In het omnium behaalde Lindsday De Vylder 56 punten, goed voor een veertiende plaats in de daguitslag. In de eindstand haalde De Vylder wel de top tien met een negende plaats als eindpositie. De winst in Hongkong was voor de Australiër Cameron Meyer, die 134 punten verzamelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties