Fransman met verleden bij Lotto net geen ritwinnaar in Ronde van de Provence

Eduard Prades houdt Tony Gallopin van ritzege in Ronde van de Provence

Fransman met verleden bij Lotto net geen ritwinnaar in Ronde van de Provence
Foto: © photonews

De tweede rit etappe de Ronde van de Provence werd mee gekleurd door een man met een verleden bij de Belgische loterijploeg. De ultieme beloning kwam er echter net niet voor Tony Gallopin. De Fransman moest in de sprint de duimen leggen voor Movistar-renner Prades.

Met La Croutonne en Les Crêtes nog voor de boeg hadden vier vluchters een bonus van anderhalve minuut. In een afdaling ging Gilbert zijn kans, maar hij werd al snel weer ingelopen door het peloton. Voorin ontpopten Delaplace en Finetto zich tot de twee leiders.

ACTIEVE GILBERT

Het zag er behoorlijk goed uit voor het duo en op Les Crêtes regende het demarrages in de groep der favorieten, die bijgevolg helemaal uit mekaar spatte. De kopgroep, die intussen weer meer renners bevatte dan enkel Delaplace en Finetto, slaagde erin om weg te blijven. Ondanks een moedige poging van Gilbert om er in de slotkilometers nog naartoe te rijden.

Aan de streep konden de vluchters sprinten om de overwinning. Eduard Prades spurtte nog net een tikkeltje sneller dan Tony Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties