Strijd om ticketje voor de Spelen barst volop los: "Voor Iljo geen plaats in Tokio"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Kenny De Ketele vindt niet dat Iljo Keisse selectie voor Tokio verdient

Strijd om ticketje voor de Spelen barst volop los: "Voor Iljo geen plaats in Tokio"
Foto: © photonews

Wie gaat voor België de ploegkoers rijden op de Olympische Spelen? Momenteel lijken het toch Kenny De Ketele en Robbe Ghys te worden. Al wil ook Iljo Keisse nog graag naar Tokio. De Ketele staat op zijn strepen en vindt niet dat Keisse een selectie verdient.

De Ketele en Ghys genieten alvast de voorkeur. "We liggen in poleposition, ja. Maar we moeten er blijven voor vechten", houdt eerstgenoemde bij Sporza nog een slag om de arm. "Dat betekent: bevestigen in wedstrijden en keihard werken op training."

OPOFFERINGEN

Hij vindt wel dat ze er meer recht op hebben dan Iljo Keisse. "Tijdens de Zesdaagse van Gent zei Iljo me dat hij niet naar Tokio wilde en daarna zette hij de deur toch weer op een kier. Ik denk dat zijn olympische deur een klapdeur is. Wij zijn non-stop met dit project bezig en die opofferingen kan Iljo niet brengen."

Dat komt natuurlijk ook door diens activiteiten als wegrenner. Dat weet De Ketele ook wel. "Het is niet dat hij dat niet zou willen, maar door zijn wegprogramma is er te weinig tijd voor het baanwerk. Maar nu zijn we halfweg voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen en hij is er nog nergens bij kunnen zijn. Dan kun je zeggen dat hij eigenlijk geen selectie verdient en er voor Iljo geen plaats in Tokio is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties