Torenhoge Belgische ambities op WK baanwielrennen: "Enige wat telt is de trui"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Jolien D'hoore en Robbe Ghys willen gouden medaille op WK baanwielrennen

Torenhoge Belgische ambities op WK baanwielrennen: "Enige wat telt is de trui"
Foto: © photonews

Het WK baanwielrennen moet België weer enkele gouden medailles opleveren. Zeker in de ploegkoers mogen we bepaalde verwachtingen koesteren, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Jolien D'hoore en Robbe Ghys dromen dan ook van de regenboogtrui.

D'hoore werd samen met Lotte Kopecky twee jaar geleden als eens goud in de ploegkoers en wil dat kunststukje nu overdoen. Voor een ereplaats gaat D'hoore niet naar Polen, benadrukt ze bij VRT NWS. "Ik heb al heel wat medailles behaald op een WK, maar je kunt enkel tevreden zijn met die trui. Tweede en derde, dat herinnert niemand zich nog."

NIVEAU GESTEGEN

Al is het besef wel aanwezig dat het Belgisch team het zelf zal moeten afdwingen. "We gaan in de ploegkoers weer voor de gouden medaille. Het zal niet gemakkelijk zijn. Het niveau is echt wel gestegen. Alle landen zetten in op de ploegkoers, omdat het Olympisch is."

Bij Robbe Ghys, die bij de mannen de ploegkoers gaat betwisten met Kenny De Ketele, valt eenzelfde geluid te horen als bij D'hoore. "Op een WK telt één plaats: de eerste. Dat is het enige dat we gaan proberen te bereiken. We zullen ook content zijn als we een goeie koers rijden. Het podum is altijd mooi. Maar het enige wat telt, is de trui."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties