Enkel Viking van Astana kon De Gendt voor blijven: "Het was niet het officiële plan"
Redactie
| 0 reacties

Magnus Cort Nielsen reed op gevoel naar ritzege in Parijs-Nice

Enkel Viking van Astana kon De Gendt voor blijven: "Het was niet het officiële plan"
Foto: © photonews

Anno 2019 telt het wielerpeloton meerdere sterke mannen uit Scandinavië en ook bij Astana beschikken ze over eentje met Magnus Cort Nielsen. Die bewees zijn waarde nog eens in de vierde etappe van Parijs-Nice. Het was niet eens het plan om voor winst te gaan. Cort Nielsen deed het op gevoel.

Het is alleszins een zege die niet zal misstaan op zijn palmares. "Parijs-Nice is één van de grootste rittenkoersen. Het is geweldig om hier een rit te kunnen winnen." Het was niet bepaald op voorhand uitgestippeld. "Het was niet het officiële plan. Ik voelde me wel goed in de eerste kilometers en heb dan geprobeerd om in de ontsnapping te geraken."

Daar slaagde hij wonderwel in en zo ging hij op stap met een man als Thomas De Gendt. "Het was het doel om het te schoppen tot in de finale. Het is zowel goed als slecht om samen met sterke mannen in de vlucht te zitten. Het is dan niet gemakkelijk om te winnen, maar je hebt wel betere kansen om weg te blijven tot het einde."

EERSTE OVERWINNING

Astana komt als team sterk voor de dag dit jaar en nu draagt ook Cort Nielsen zijn steentje bij. "Voor mij is het de eerste overwinning. Ik ben er heel blij mee. Het seizoen verloopt heel goed voor het team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties