Sterke De Gendt moet één man voor zich dulden en mag zich troosten met bolletjestrui
Redactie
| 2 reacties

De Gendt verovert bolletjestrui en eindigt tweede in vierde rit Parijs-Nice

Sterke De Gendt moet één man voor zich dulden en mag zich troosten met bolletjestrui
Foto: © photonews

In Parijs-Nice waren ze op dag vier toe aan een overgangsetappe. Er kon dus prat op gegaan worden dat een renner als Thomas De Gendt zich zou tonen en dat deed hij met verve. Slechts één man was nog sterker: Magnus Cort Nielsen van Astana. De Gendt veroverde wel de bolletjestrui.

Dertien renners zaten in de lange ontsnapping. Zoals op voorhand te voorspellen viel, zat Thomas De Gendt erbij. De Lotto-renner was eerst samen met Le Gac, Le Turnier, Réza, Bernard, De Marchi en Pfingsten weggereden. Gaudin, Ciccone, Cort Nielsen en Gesbert kwamen aansluiten wat even later ook Grosu en Siskevicius deden.

De vluchters werkten uitstekend samen waardoor de voorsprong toch boven de zes minuten gingen. Dat vonden ze in het peloton wel genoeg, waarna het tempo de hoogte in ging. Op de Côte des Trèves werden de sprinters overboord gegooid. In de kopgroep moest Réza afhaken.

DE GENDT BIJ BETERE KLIMMERS VOORIN

Onder impuls van Deceuninck-Quick.Step en Mitchelton-Scott werd er verder geknabbeld aan het verschil. Dat was op de Côte de Condrieu teruggebracht tot iets meer dan twee minuten. De klimmerskwaliteiten van de leiders werden op de proef gesteld. Er bleven er nog zeven over: De Gendt, Ciccone, Cort Nielsen, Bernard, De Marchi, Gesbert en Le Turnier.

Bergop werd het peloton uiteraard ook steeds meer uitgegund. Voorin pakte De Gendt het maximum van de punten op de Côte-de-Saint-Michel en zo kreeg hij de bolletjestrui in het vizier. Op de Côte de Chavanay kon hij zich hieraan verzekeren. Intussen moest hij enkel nog het gezelschap van Cicconi, Cort Nielsen en De Marchi tolereren.

PELOTON BLIJFT HANGEN

Het peloton naderde ondertussen wel, maar het ging toch allemaal niet rap genoeg. Op vijf kilometer van de aankomst hadden de vier leiders nog altijd een bonus van meer dan driekwart minuut. Op een strook bergop knalde Cort Nielsen vanaf de kop weg.

De Marchi had er geen verhaal tegen. Enkel De Gendt had nog een verdienstelijke reactie in huis, maar tot bij de Deen van Astana raakte hij niet meer. Het werd de tweede plaats voor De Gendt. Kwiatkowski is de nieuwe leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties