Alaphilippe maakt terugkeer in zware rittenkoers

Alaphilippe maakt terugkeer in zware rittenkoers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daar is ie weer. Zijn periode van rust - geholpen door al die Vlaamse wedstrijden op de kalender - is alweer voorbij. Julian Alaphilippe, de sterkste wielrenner tot dusver in 2019, mag weer gaan oogsten. In de Ronde van Frankrijk zal de Fransman weer willen aanknopen met verbluffende resultaten.

Van dat soort uitslagen heeft hij er al heel wat neergezet dit jaar. De Ronde van het Baskenland is niet voor watjes. Namen als Primoz Roglic, Alejandro Valverde en Alberto Contador kleurden de voorbije jaren de erelijst. Alaphilippe kende in 2018 al een zeer sterke editie met meerdere ritzeges.

Het zou weinigen verbazen indien hij er dit jaar weer een paar bij doet tussen 8 en 13 april. Hij staat er natuurlijk niet helemaal alleen voor. Deceuninck-Quick.Step stuurt ook Rémi Cavagna, Dries Devenyns, Mikkel Honoré, Enric Mas, Pieter Serry en Petr Vakoc naar het Baskenland.

ALAPHILIPPE OP ZOEK NAAR RITZEGES

"We kijken uit naar een goede koersweek", zegt sportdirecteur Klaas Lodewyck. "Het Baskenland is altijd een lastige koers, maar we gaan er naartoe met een goed uitgebalanceerde ploeg. Met Enric Mas nemen we het dag per dag terwijl Alaphilippe, die bezig is aan een geweldig seizoen, op zoek kan gaan naar ritzeges. Het geeft de ploeg een zekere dynamiek die we kunnen uitspelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties