24-jarige Belg verrast (opnieuw) dit voorjaar: "13e plek in de Ronde bevestiging van al het harde werk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
24-jarige Belg verrast (opnieuw) dit voorjaar: "13e plek in de Ronde bevestiging van al het harde werk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dries Van Gestel is ongetwijfeld één van de Belgische verrassingen dit voorjaar. De 24-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise maakte vooral indruk met zijn 13e plek in de Ronde van Vlaanderen. "Een bevestiging dat ik goed bezig ben", aldus Van Gestel bij Wielerkrant.be.

In 2018 reed Van Gestel al een sterk voorjaar met onder meer een 12e plek in de Brabantse Pijl. Maar die 13e plek van twee weken geleden in de Ronde springt natuurlijk nog wat meer in het oog. "De laatste weken gaat het redelijk goed, dus ik ben tevreden", vertelt Van Gestel. "Afgelopen week ben ik wel wat ziek geworden."

Ook in de E3 en Gent-Wevelgem liep het lekker voor de 24-jarige Belg. "In de E3 Prijs zat ik iets te ver toen Van Aert doortrok op de Patersberg. Maar ik voelde me er wel erg goed. In Gent-Wevelgem zat ik er in de finale ook bij, maar ik reed twee keer lek en viel toen ik terugkeerde."

13e in Ronde

Van Gestel eindigde in de Ronde als 13e. In dezelfde tijd als topfavorieten Van der Poel, Van Aert, Van Avermaet, Valverde en Sagan. Straf. "Ik had extra aandacht geschonken aan de parcoursverkenning", aldus Van Gestel. "En alles viel in zijn plooi. Het was een bevestiging van al het harde werk en alle inspanningen."

"De bedoeling is om mij de komende jaren ook te laten zien in de Vlaamse klassiekers. Dat moet ik kunnen. Als Belg zijn dat mijn favoriete wedstrijden."

Wat de toekomst brengt, dat weet Van Gestel nog niet. "Daar lig ik nog niet wakker van", bekent hij. "Ik beleef plezier aan het fietsen en ik wil gewoon blijven presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties