Jasper Philipsen in eerste profjaar meteen geconfronteerd met doping: "Helemaal niet op de hoogte"

Philipsen hoopt dat er geen dopinggevallen meer opduiken bij UAE

Jasper Philipsen in eerste profjaar meteen geconfronteerd met doping: "Helemaal niet op de hoogte"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen lijkt in de Ronde van Californië weer helemaal op te fleuren. Zijn tweede plaats in de vierde rit, voor Peter Sagan, is daar het beste bewijs van. Ondertussen krijgt de ploeg van Philipsen wel klappen. Twee van zijn ploegmaats worden in verband gebracht met doping.

Eerst was er Juan Sebastian Molano die de Giro diende te verlaten wegens het vertonen van afwijkende bloedwaarden. Kristijan Durasek lijkt dan weer betrokken te zijn bij Operatie Aderlass en verdween uit koers in Californië. Het zijn uiteraard helemaal geen toestanden waar Jasper Philipsen in zijn eerste jaar bij de prof mee in aanraking wou komen.

Vooral het vertrek van Durasek maakte Philipsen van dichtbij mee. "Wij waren met de ploegmaats helemaal niet op de hoogte van het nieuws over Durasek", zegt de jonge Belg aan Sporza. "De ploeg nam hem uit koers en we hebben hem zelfs niet meer gezien. Als hij niets mispeuterd heeft, zal hij dat wel kunnen aantonen."

STRENG ANTIDOPINGBELEID

UAE staat er ook voor bekend geen misstappen te tolereren. "We hebben een streng antidopingbeleid en de ploeg hecht daar veel waarde aan. Laat ons hopen dat het hierbij blijft. Ik vertrouw de ploeg voor 100 procent. Wat de renners doen, daar kan ik weinig aan veranderen. We moeten afwachten hoe dit afloopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties