Movistar heeft er weer eindzege in rittenkoers bij na boeiend secondespel: "Goede resultaten van vorig jaar bevestigen"

Movistar heeft er weer eindzege in rittenkoers bij na boeiend secondespel: "Goede resultaten van vorig jaar bevestigen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Altijd leuk om een getalenteerde renner na goede prestaties bij een kleine ploeg de overstap te zien maken naar het hoogste niveau en vervolgens te bevestigen. Daar is Eduard Prades mee bezig. De Spanjaard ruilde Euskadi-Murias voor Movistar en bezorgde zijn nieuwe ploeg eindwinst in Aragon.

De Ronde van Aragon is een driedaagse rittenkoers die begon in Andorra en eindigde in Zaragoza. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Prades eruit zou komen als eindwinnaar, maar leider Ezquerra was in de laatste rit betrokken bij een val en moest opgeven. Zo werd het een spannende strijd tussen Prades en Shalunov, die in dezelfde tijd stonden.

BONIFICATIESPRINT BESLISSEND

De beslissing over de eindzege viel in de tussensprint op zestien kilometer van de aankomst. Daar sprokkelde Prades nog drie cruciale bonusseconden. Pelucchi sprintte in Zaragoza naar de overwinning. De zesde plaats in de rituitslag was voor Prades voldoende om het klassement veilig te stellen.

"Ik vind het spijtig wat er gebeurd is met Ezquerra. Ik had graag op gelijke voet met hem gestreden. We hebben de aanloop naar de finale bonussprint harder gemaakt. We pakten het aan alsof het een echte aankomst was. Deze eerste eindzege in de kleuren van Movistar helpt me om de goede resultaten van vorig jaar te bevestigen", laat de winnaar van de Ronde van Aragon weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties