Movistar heeft er weer eindzege in rittenkoers bij na boeiend secondespel: "Goede resultaten van vorig jaar bevestigen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Eduard Prades wint Ronde van Aragon met drie seconden voorsprong

Movistar heeft er weer eindzege in rittenkoers bij na boeiend secondespel: "Goede resultaten van vorig jaar bevestigen"
Foto: © photonews

Altijd leuk om een getalenteerde renner na goede prestaties bij een kleine ploeg de overstap te zien maken naar het hoogste niveau en vervolgens te bevestigen. Daar is Eduard Prades mee bezig. De Spanjaard ruilde Euskadi-Murias voor Movistar en bezorgde zijn nieuwe ploeg eindwinst in Aragon.

De Ronde van Aragon is een driedaagse rittenkoers die begon in Andorra en eindigde in Zaragoza. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Prades eruit zou komen als eindwinnaar, maar leider Ezquerra was in de laatste rit betrokken bij een val en moest opgeven. Zo werd het een spannende strijd tussen Prades en Shalunov, die in dezelfde tijd stonden.

BONIFICATIESPRINT BESLISSEND

De beslissing over de eindzege viel in de tussensprint op zestien kilometer van de aankomst. Daar sprokkelde Prades nog drie cruciale bonusseconden. Pelucchi sprintte in Zaragoza naar de overwinning. De zesde plaats in de rituitslag was voor Prades voldoende om het klassement veilig te stellen.

"Ik vind het spijtig wat er gebeurd is met Ezquerra. Ik had graag op gelijke voet met hem gestreden. We hebben de aanloop naar de finale bonussprint harder gemaakt. We pakten het aan alsof het een echte aankomst was. Deze eerste eindzege in de kleuren van Movistar helpt me om de goede resultaten van vorig jaar te bevestigen", laat de winnaar van de Ronde van Aragon weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties