Patrick Lefevere over gegeerde toppers: "Als Viviani bij BORA 2 miljoen kan verdienen, dan mag hij onmiddellijk vertrekken"
Redactie
| 13 reacties

Patrick Lefevere blijft rustig ondanks interesse in zijn toprenners

Patrick Lefevere over gegeerde toppers: "Als Viviani bij BORA 2 miljoen kan verdienen, dan mag hij onmiddellijk vertrekken"
Foto: © photonews

Heel wat renners bij Deceuninck-Quick.Step beschikken over een aflopend contract en zijn gegeerd bij andere teams. Zo kunnen toppers als Julian Alaphilippe en Elia Viviani elders erg goed hun boterham verdienen. Patrick Lefevere reageert rustig.

BORA-hansgrohe wil Elia Viviani verleiden met een salaris van 2 miljoen euro, Julian Alaphilippe kan elders ook een slordige 4 miljoen euro per jaar op strijken. "Ik ben aan het spreken met Julian Alaphilippe", zegt Lefevere in HLN

"Ik heb dat bedrag niet gehoord. En als het waar is dat Viviani bij BORA twee miljoen kan verdienen, dan mag hij van mij onmiddellijk vertrekken. Ik heb niet veel zin om daar iets over te zeggen. Het klopt allemaal niet."

Eerst Specialized, dan renners

De teammanager trok na enkele dagen in de Giro naar Californië. Al is dat geen plezierreisje. "Ik ben hier niet met vakantie. Ik ben hier om de verlenging van het contract met Specialized af te ronden. Dat had normaal vorige week moeten gebeuren, tijdens de Ronde van Californië. Maar ik was twee dagen ziek en ik heb de afspraak verlegd."

Daarna gaat Lefevere verder met de besprekingen met zijn renners. "Ik doe niets", klinkt het vastberaden. "Ik weet graag over welk budget ik beschik, voor ik mijn geld begin uit te delen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties