Vierde etappe in de Ronde van Zwitserland is een prooi voor Deceuninck-Quick.Step

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Vierde etappe in de Ronde van Zwitserland is een prooi voor Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani heeft (eindelijk nog eens) zijn gram gehaald in de Ronde van Zwitserland. De Italiaan van Deceuninck-Quick.Step won de vierde etappe na een massasprint en bleef Michael Matthews en Peter Sagan voor.

De Ronde van Zwitserland lijkt misschien wel wat de heropstanding van enkele snelle mannen in het peloton. Peter Sagan gaf maandag zijn seizoen eindelijk wat kleur met een mooie ritzege - zijn 17e al in de Zwitserse wedstrijd - en vandaag was het de beurt aan Elia Viviani om nog eens het zegegebaar te maken na enkele frustrerende weken en zelfs maanden. 

Val van Thomas

Drie renners kleurden de vlucht van de dag. De ervaren Duitser Simon Geschke (CCC) kreeg het gezelschap van Robin Carpenter en Gian Friesecke. Een typisch scenario dus in een sprintetappe, maar op goed 25 kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een valpartij van Tour-winnaar Geraint Thomas (lees er hier meer over). 

Op de laatste klim van de dag, de Hochwald, moesten enkele renners de rol lossen in het peloton, maar er bleef toch een omvangrijke groep samen. De vluchters werden zoals verwacht ingerekend en er zou voor de tweede dag op rij gesprint worden voor de zege.

Degenkolb te vroeg

John Degenkolb (Trek-Segafredo), gisteren nog derde, kwam iets te vroeg op kop. Viviani rondde het werk van zijn ploegmaats wel af en kon na enkele frustrerende weken opnieuw het zegegebaar maken. Michael Matthews werd tweede, leider Peter Sagan derde. Voor de Italiaanse kampioen is het zijn eerste zege sinds half maart, toen hij de derde etappe van de Tirreno-Adriatico in eigen land won. Een opsteker met het oog op de Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties