Opdoffer van formaat voor Belgische mountainbike: jonge belofte geschorst voor niet-intentionele dopinginbreuk
Redactie
| 2 reacties

Martin Maes negentig dagen geschorst voor niet-intentionele dopinginbreuk

Opdoffer van formaat voor Belgische mountainbike: jonge belofte geschorst voor niet-intentionele dopinginbreuk

Het mountainbike komt weer wat meer in het nieuws met de prestaties van Mathieu van der Poel en langs Belgische zijde is er de doorbraak van Martin Maes. Deze is nu echter negentig dagen geschorst door de UCI en dat wegens een niet-intentionele inbreuk op de dopingwet.

De 22-jarige Maes beleefde vorig jaar het jaar van de doorbraak en is ondertussen wereldtop in de enduro. De jonge Waal is echter wel twee overwinningen in de Wereldbeker kwijtgespeeld en krijgt een schorsing van negentig dagen met terugwerkende kracht opgelegd. De schorsing telt bijgevolg vanaf dertien mei.

NODIG TEGEN INFECTIE

De reden is dat bij Maes de verboden substantie prebenecide is opgespoord tijdens twee stalen die in maart zijn afgenomen. Een officiële wedstrijddokter schreef het voor bij een voorbereidingswedstrijd in Nieuw-Zeeland om een mogelijk levensbedreigende infectie in het been tegen te gaan en wist net als Maes niet dat het product op de verboden lijst stond.

De mountainbiker reageerde al op de site van zijn ploeg GT Bicycles. "Er was haast bij het behandelen bij een geïnfecteerde wonde en we hebben het doktersvoorschrift niet gedubbelcheckt. Dat is de enige fout die gemaakt is", klinkt het. Ook de UCI bevestigt dat het om een niet-intentionele dopinginbreuk gaat, maar probenecide is een middel dat gebruikt kan worden om dopinggebruik te maskeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties