Een stap dichter bij WorldTour-ploeg rond Mathieu van der Poel? 'Katusha-Alpecin geeft renners slecht nieuws'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Een stap dichter bij WorldTour-ploeg rond Mathieu van der Poel? 'Katusha-Alpecin geeft renners slecht nieuws'
Foto: © photonews

Volgens het Franse L'Equipe hebben de renners van Katusha-Alpecin dinsdagavond te horen gekregen dat ze naar een nieuwe werkgever mogen uitkijken. De geruchten over een WorldTour-ploeg rond Mathieu van der Poel - met Alpecin - worden zo steeds hardnekkiger.

De ploegleiding van Katusha-Alpecin heeft volgens het vaak goed geïnformeerde L'Equipe de renners dinsdagavond gemeld dat ze op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. Na dit seizoen houdt Katusha-Alpecin dus op met te bestaan. Er werd bovendien ook geen aanvraag gedaan bij de UCI om volgend seizoen opnieuw tot de WorldTour te behoren. 

Dat betekent dat onder meer onze landgenoten Jens Debusschere, Steff Cras en Jenthe Biermans moeten uitkijken naar een nieuwe werkgever voor 2020. Kopman Ilnur Zakarin trekt dan weer naar de CCC-ploeg van Greg Van Avermaet. 

Nieuwe formatie in de maak?

Ondertussen wordt cosponsor Alpecin al aan de ploeg van Mathieu van der Poel gelinkt. Indien Alpecin aanblijft, kan het continentale Corendon-Circus mogelijk de opstap naar de WorldTour maken. Dat zou betekenen dat Van der Poel en zijn teammaats niet langer op wildcards moeten rekenen voor startrecht in de klassiekers. Ook zou het een deelname aan een grote ronde vereenvoudigen. 

Er is alvast één voordeel. Net als Corendon-Circus rijden de renners van Katusha-Alpecin op een fiets van Canyon. Laat net dat Duitse fietsenmerk een persoonlijk akkoord hebben gesloten met Mathieu van der Poel als ambassadeur van de fietsenproducent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties