Nederlander mag wereldtitel vieren op WK-parcours in Heusden-Zolder

Nederlander mag wereldtitel vieren op WK-parcours in Heusden-Zolder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heusden-Zolder was zaterdag de place to be voor iedereen die zijn behendigheid kan tonen op een BMX. Daar vond immers het wereldkampioenschap plaats. Een Belgische triomf was zoals verwacht niet aan de orde. De Nederlander Twan van Gendt rijfde de wereldtitel binnen.

De regenval maakte de piste nat en dat was geen onbelangrijke factor op de finales op zondag. Onder meer Joris Daudet ging onderuit. Van Gendt was het beste van start gegaan en dat bleek de perfecte manier om de valpartijen te ontwijken. Zijn concurrenten werden er wel door afgeremd en zo reed Van Gendt onbedreigd naar de wereldtitel.

Zijn landgenoot Niek Kimmann werd tweede. De Franse titelverdediger Sylvain André moest genoegen nemen met brons. Bij de Belgen was het rekenen op Mathijs Verhoeven en Ruben Gommers, maar zij overleefden de drie kwalificatiemanches niet.

AMERIKAANSE WINT BIJ DE VROUWEN

Ook bij de vrouwen begon de finale met een spectaculaire val. Sakakabira sleurde Pajon mee. Ook hier een gelijkaardig scenario dan bij de mannen: de Amerikaanse Willoughby nam snel de leiding en gaf haar gouden medaille niet meer uit handen. Zilver en brons waren voor Smulders en Etienne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties