Aanwinst kan laatste ontbrekende puzzelstukje zijn voor Sep Vanmarcke
Redactie
| 2 reacties

Vanmarcke beter gewapend voor klassiekers na komst van Cort Nielsen

Aanwinst kan laatste ontbrekende puzzelstukje zijn voor Sep Vanmarcke
Foto: © photonews

Sep Vanmarcke doet al jaren mee voor de prijzen in het voorjaar, maar uitgezonderd de Omloop in 2012 was het telkens net niet. Hij heeft uiteraard wel zijn deel van de pech gekend en het is ook belangrijk om goed omringd te worden. Dat laatste zal in 2020 het geval wel zijn.

Het was vooral een aantal jaar geleden een probleem dat Vanmarcke niet bij één van de sterkste ploegen kon aantreden. Beetje bij beetje is dat bij Education First wel verholpen. Met Sebastian Langeveld beschikken ze over iemand die enorm hard met de fiets kan rijden en altijd een nuttige rol speelt in dat soort wedstrijden.

Er is de progressie die Alberto Bettiol dit jaar maakte, met winst in de Ronde van Vlaanderen als kers op de taart. Nu komt ook nog Magnus Cort Nielsen daarbij. Dat is een stevig viertal om mee uit te pakken. Vanmarcke werd al tweemaal derde in Vlaanderen en een keer tweede in Roubaix. Met deze mannen rondom hem, kan die eerste grote overwinning er eindelijk aankomen.

OPVALLENDE ONTWIKKELING

Zeker met Cort Nielsen in het team moet Education First Vanmarcke voldoende kunnen ondersteunen. De Deen is toch een renner die zich in de loop der jaren heel knap ontwikkeld heeft. Eerst legde hij zich toe op massasprints, maar ondertussen kan hij de hellingen goed aan en zelfs een korte berg overleven ligt binnen zijn mogelijkheden.

Het klopt dat hij in de klassiekers nu ook wel nog niet de denderende uitslagen aan mekaar rijgt, maar het is wel iemand die de capaciteiten heeft om in deze wedstrijden steeds van de partij te zijn in de finale. Dan kan de huidige Astana-renner ofwel van grote waarde zijn voor een ploegmaat, ofwel zijn eigen kans gaan.

CHARMEREN IN DE TOUR

Ze mogen bij Education First blij om iemand als hem te kunnen strikken, want ze zijn vrij beperkt, zij die in één grote ronde meerdere etappes kunnen winnen. Dat deed Cort Nielsen in de Vuelta van 2016. De manier waarop hij vorig jaar won in de Tour, spreekt nog meer tot de verbeelding.

Het tactisch slim aanpakken in de kopgroep op weg naar Carcassonne, samen met ervaren mannen als Ion Izagirre en Bauke Mollema de vlucht vooruit nemen, hen vol vertrouwen afmatten in de slotkilometers en in de sprint niet meer achterom hoeven te kijken: van een huzarenstukje gesproken.

ANDERE DOELEN MOGEN KLASSIEKERS NIET IN DE WEG STAAN

Zijn polyvalentie kan echter ook een struikelblok worden. Want als hij nog zoveel andere doelen heeft tijdens het wielerseizoen, kan de ploeg hem dan in topvorm aan de start krijgen van de voorjaarsklassiekers? Gelukkig heeft Education First genoeg ervaring in het management. Een Jonathan Vaughters heeft echt wel een plan met Cort Nielsen. Dat kan dan weer positief uitdraaien voor Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties