Magnus Cort Nielsen in 2020 ploegmaat van Sep Vanmarcke
Redactie
| 0 reacties

Magnus Cort Nielsen ruilt Astana voor Education First

Magnus Cort Nielsen in 2020 ploegmaat van Sep Vanmarcke
Foto: © photonews

Wie in het klassieke werk wil uitpakken, kan maar beter over meerdere troeven beschikken. Dat lijken ze te denken bij Education First. Het is ook in die optiek dat het Magnus Cort Nielsen weghaalt bij Astana. De Deen zwaait de ploeg uit Kazakhstan straks uit na zijn tweede jaar.

Door het aantrekken van Magnus Cort Nielsen hoopt Education First onder meer zijn kern voor het klassieke werk te versterken. Hij zal ploegmaat worden van Sep Vanmarcke, want die heeft nog een contract lopen tot 2020. Cort Nielsen is overigens zowat van alle markten thuis. Hij won al een rit in de Tour en twee etappes in de Vuelta.

"Ik heb geweldige dingen gehoord over het team", zegt Magnus Cort Nielsen met betrekking tot zijn toekomstige werkgever. "Het is duidelijk dat dit een groep mensen is waar ik goed bij zal passen. Een bonus is dat het team gevestigd is in Girona, waar ik vaak train, en Engels de voertaal is."

POLYVALENT

Welke rol ziet hij dan voor zichzelf weggelegd bij Education First? "Ik kan blij zijn met verschillende rollen. Ik kan werken voor een klassementsman, helpen in een sprinttreintje of zelf het kopmanschap op mij nemen. Ik hoop mijn kansen te krijgen om enkele koersen te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties