Greg Van Avermaet na knappe overwinning: "Ik ben klaar voor het WK"
Redactie
| 27 reacties

Van Avermaet won op zondag de GP van Montréal

Greg Van Avermaet na knappe overwinning: "Ik ben klaar voor het WK"
Foto: © photonews

Zondagavond won Greg Van Avermaet de GP van Montréal na een knappe spurt. Onze landgenoot is klaar voor het WK in Yorkshire.

Na het podium in Québec was Van Avermaet nu de beste in Montréal. De WK-vorm lijkt er dus te zijn: "Ik ben zeer blij dat ik win in Montréal", vertelde Van Avermaet bij Sporza. "De wedstrijd verliep zoals ik wou en ik wist dat er nog een goede sprint in zat."

Van Avermaet was dit seizoen al een paar keer dicht bij een grote overwinning, maar die bleef voorlopig uit: "Als je vaak dicht komt dan wil dat zeggen dat je eigenlijk niet veel verkeerd doet. Ik heb nooit gepanikeerd en het is dan nog zo leuk dat het nu wel lukt. In het voorjaar was het telkens net niet, in de Tour deed ik een paar keer goed mee en in de Clasica San Sebastian eindigde ik als tweede."

"Ik denk dat ik er klaar voor ben"

Eind deze maand staat het WK in Yorkshire op het programma: "Er zat een overwinning aan te komen, dat voelde ik gewoon. Ik win niet zo vaak dus ik ga hier van genieten. Deze wedstrijd is ook gelijkaardig met het WK-parcours. De omloop in Yorkshire moet me zeker liggen en ik ben blij met de huidige vorm. Deze overwinning is goed voor het moreel, ik denk dat ik er klaar voor ben. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties