Mettepenningen ondanks zege in Iowa niet in de wolken: "Ik vraag me af of we volgend jaar nog afzakken naar VS"
Redactie
| 25 reacties

Jurgen Mettepenningen ziet dat trip naar de VS teveel kost

Mettepenningen ondanks zege in Iowa niet in de wolken: "Ik vraag me af of we volgend jaar nog afzakken naar VS"
Foto: © photonews

Het Pauwels Sauzen-Bingoal van Jurgen Mettepenningen mag fier terugblikken op de eerste crossen. Winst met Sweeck in Eeklo, Iserbyt pakte uit in Iowa. De zege van Iserbyt is een beetje een doekje voor het bloeden, want financieel is die cross in de VS toch een zware bevalling.

"Ik vraag me dikwijls af waar we mee bezig zijn", stelt Mettepenningen bij Sporza. Er moest immers weer diep in de buigel getast worden. "Als je het rationeel bekijkt, dan zie je dat dit geen goeie investering is. Het kost heel veel geld om naar de VS af te reizen."

NIET VERANTWOORD

Of Mettepenningen ook in 2020 de verplaatsing maakt, is twijfelachtig. "Ik vraag me zelfs af of we volgend jaar überhaupt nog zullen afzakken naar de VS. Ik ben er niet van overtuigd dat we zullen terugkeren. Het kostenplaatje loopt hoog op en ik vind het niet verantwoord om die kost te laten dragen door een crossteam."

Bovendien heeft Pauwels Sauzen er buiten het sportieve weinig te zoeken. "Ik begrijp dat de ploeg van Sven Nys dat anders bekijkt, maar voor ons is zo'n commercieel belang minimaal." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties