Peter Sagan heeft vertrouwen opgedaan in Montréal: "In mijn eentje het gat gedicht"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Sagan maakte met zijn geleverde inspanningen indruk in Montréal

Peter Sagan heeft vertrouwen opgedaan in Montréal: "In mijn eentje het gat gedicht"
Foto: © photonews

Na de Canadese wedstrijden kunnen de WK-favorieten de balans opmaken en zo ook Peter Sagan. Een goed resultaat zat er voor hem in Montréal niet in, maar hij floot diep in de finale wel haast eigenhandig Alaphilippe en Cosnefroy terug. Het zit dus echt wel goed bij Sagan.

De tweede Canadese wedstrijd in een paar dagen tijd kende een loodzware finale. "Zoals verwacht was de GP van Montréal opnieuw een lastige koers. Eens te meer deed het team het voortreffelijk. Ik zat goed gepositioneerd aan het begin van de laatste ronde."

GEEN ENERGIE MEER

Sagan deed in die slotronde volop mee. "Ik voelde me goed. Ik was in staat om vele aanvallen in de slotkilometers te beantwoorden." Cosnefroy en Alaphilippe reden wel weg, maar Sagan bracht de achtervolgende groep terug. "Op het laatste klimmetje heb ik in mijn eentje het gat gedicht. Die inspanning kostte me wel wat. Ik had geen energie meer in de benen om de sprint te betwisten." 

Wat heeft de drievoudig wereldkampioen nu onthouden na de GP van Montréal met het oog op het volgende WK? "Ik had graag op een betere plaats geëindigd, maar ik heb vertrouwen in mijn vorm", besluit de Slovaak van Bora-Hansgrohe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties