Revelatie van Lotto Soudal schrijft geschiedenis: "Fenomenaal"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) levert beste Noorse prestatie ooit in grote ronde

Revelatie van Lotto Soudal schrijft geschiedenis: "Fenomenaal"
Foto: © photonews

Lotto Soudal is op sportief vlak aan een meer dan verdienstelijk wielerjaar bezig. Er was het werelduurrecord van Campenaerts, de sterke Tour die de ploeg reed in de breedte met ook de successen van Ewan. En Carl Fredrik Hagen zorgde voor een aangename verrassing in de Vuelta.

Hagen beëindigde de grote ronde op een mooie achtste plaats. "Uiteraard heb ik mezelf verrast", zegt de 27-jarige renner. "Bij de top tien eindigen achtte ik echt onmogelijk. Dankzij heel goeie benen, een goeie tactiek en heel goeie ploegmaats en staff is dit mogelijk geworden."

TWEEMAAL IN GROTE ONTSNAPPING

Een paar keer in de goede vlucht zitten, hielp zijn zaak wel. Maar het was straf dat hij nadien bergop zo goed overeind bleef. "De twee keer dat ik deel uitmaakte van een grote ontsnapping hebben mij doen geloven dat een goeie eindnotering er in kon zitten. Na de achttiende rit, toen ik zesde eindigde, geloofde ik echt in de top tien."

DAG PER DAG

Nochtans lag de focus tijdens de wedstrijd nooit echt nadrukkelijk op het rijden van een klassement. "Door mijn gebrek aan ervaring hebben we de Vuelta dag per dag aangepakt en zijn we niet bezig geweest met het verdedigen van een bepaalde plek. Uiteindelijk achtste eindigen na zeven grote namen, is fenomenaal."

Hagen komt zelfs in de geschiedenisboeken, want nooit eerder eindigde een Noor zo hoog in een grote ronde. "Dat ik de beste Noorse prestatie geleverd heb in een grote ronde is natuurlijk leuk. Ik merk dat er veel mensen deze Vuelta gevolgd hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties