Rik Verbrugghe geeft duiding bij zijn WK-selectie: "Ik heb getwijfeld voor die laatste plaats"
Dennis Rosiers
| 42 reacties

Rik Verbrugghe over zijn WK-selectie

Rik Verbrugghe geeft duiding bij zijn WK-selectie: "Ik heb getwijfeld voor die laatste plaats"
Foto: © photonews

Rik Verbrugghe maakte eerder op de dag zijn definitieve WK-selectie bekend. Dat het voor de bondscoach niet eenvoudig was om zijn selectie te maken, is een understatement. "Ik kon gemakkelijk twee ploegen vullen", aldus Verbrugghe.

Rik Verbrugghe gaf aan Belga wat meer duiding bij zijn keuze. "Ik had een luxesituatie, want ik kon uit zoveel goede renners kiezen, die er in elk ander land wél bijgeweest waren. Het is dan ook jammer voor zij die er net naast vallen. Ik begrijp hun ontgoocheling dan ook."

Meest opvallende naam in de selectie is misschien wel Yves Lampaert. "Hij koerste de afgelopen weken niet veel, maar hij heeft zijn selectie afgedwongen door zijn sterke prestaties in de ronde van Duitsland en op het EK. Ik twijfelde tussen Yves, Jasper (Stuyven) en Sep (Vanmarcke), dat geef ik toe. Op basis van de resultaten moest ik altijd voor Jasper Stuyven kiezen, maar ik neem Yves mee uit strategische overwegingen. Hij zal de koers moeten openbreken, zonder teveel van mijn tacktiek uit de doeken te doen", besluit de bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties