Vuelta-winnaar Roglic blinkt van trots over zijn natie en zijn ploeg Jumbo-Visma

Vuelta-winnaar Roglic blinkt van trots over zijn natie en zijn ploeg Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als Parijs is ook Madrid een schitterend decor om je eerste grote ronde te kunnen winnen. Primoz Roglic heeft het mogen meemaken. De Sloveen was in de tijdrit meerdere klassen te sterk en bleek bergop de evenknie van zijn tegenstanders. Roglic blikt nog eens terug op zijn triomf.

"Het geeft een onbeschrijflijk gevoel", laat de man weten die de Vuelta van 2019 op zijn naam schreef. "Deze overwinning is niet alleen mijn mooiste overwinning, maar ook de mooiste overwinning voor het wielrennen in Slovenië." Zijn landgenoot Pogacar eindigde dan ook nog eens derde om het feest compleet te maken.

Het waren lastige weken met ups en downs 

Is er een moment geweest dat achteraf cruciaal bleek te zijn? "Het waren drie zware en lastige weken met veel ups en downs. Er waren verschillende belangrijke momenten. We hebben als ploeg veerkracht en weerbaarheid getoond." 

De sterkte van Jumbo-Visma werd inderdaad wel duidelijk in deze Vuelta. Wat een weg heeft de Nederlandse formatie moeten afleggen om dit voor mekaar te krijgen. "Ik ben opgelucht dat we dit tot een goed einde hebben kunnen brengen. Ik ben trots op de ploeg. Nu gaan we er van genieten en dan gaan we ons richten op volgende doelen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties