Kopecky na zware valpartij nog naar top tien in omnium, De Vylder doet nog tikkeltje beter bij de mannen

Kopecky na zware valpartij nog naar top tien in omnium, De Vylder doet nog tikkeltje beter bij de mannen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daar lag ze dan, Lotte Kopecky, plat op de buik, terwijl ook een resem collega's trachtten recht te krabbelen. In een al incidentrijke afvallingskoers was dit het dieptepunt, maar Kopecky toonde karakter. Zowel zij als Lindsay De Vylder bij de mannen reden naar een ereplaats.

Kopecky had in de tempowedstrijd niet meegedaan in de tussensprints, maar werd knap vijfde in de eindsprint. Na haar val in de afvallingskoers wist ze toch nog uit te rijden. En meer dan dat: in de afsluitende puntenkoers kon de Antwerpse nog een ronde nemen. Haar positie in het klassement wijzigde niet meer: het werd een tiende plaats. De Nederlandse Kirsten Wild verlengde haar Europese titel.

Bij de mannen was De Vylder sterk gestart in de scratch. Na de temporace viel hij wel iets terug, naar de elfde plaats. Ook de afvallingskoers en de puntenkoers werden geen hoogvliegers, maar De Vylder slaagde er wel nog in om enkele posities te winnen. Zo kwam hij uit op plaats acht. De Fransman Benjamin Thomas werd Europees kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties