Pascal Ackermann sprint het snelst in slotrit in China, Deceuninck-Quick.Step levert eindwinnaar

Pascal Ackermann sprint het snelst in slotrit in China, Deceuninck-Quick.Step levert eindwinnaar
Foto: © photonews

De zesde en laatste rit heeft nog wel wat teweeg gebracht. Er werd wel een massasprint verwacht, maar die verliep door valpartijen helemaal niet geordend. Desondanks wist Pascal Ackermann zijn favorietenrol waar te maken. Enric Mas is de eindwinnaar van de Tour of Guangxi.

Vijf renners zaten in de ontsnapping van de dag en zij hadden op twintig kilometer van de aankomst nog een voorsprong van een kleine twee minuten. Pas vijf kilometer voor de streep werden zij teruggegrepen. Van een goed georganiseerde sprint was geen sprake, onder andere door de lat aanval van Asbjørn Kragh Andersen.

DRIE RENNERS SPRINTEN VOOR ZEGE

De Deen van Sunweb moest nog teruggehaald worden en in de laatste bocht schoven meerdere renners onderuit. Zo zouden uiteindelijk slechts drie renners echt in aanmerking komen voor de zege: Ackermann, Molano en Roosen. Niet onlogisch dat ze ook in die volgorde eindigden.

Deceuninck-Quick.Step slaagde er ondanks de valpartijen toch in om leider Mas veilig over de streep te krijgen. De Spanjaard wint dus de Tour of Guangxi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties