Wielertransfers: Astana voegt dan toch nog een renner toe aan de selectie, Spaanse puncher blijft bij Movistar

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Wielertransfers: Astana voegt dan toch nog een renner toe aan de selectie, Spaanse puncher blijft bij Movistar
Foto: © photonews

November is bijna ten einde en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Eduard Prades

De Spaanse puncher Eduard Prades blijft in elk geval nog een jaartje langer actief bij Team Movistar. Hij kwam vorig seizoen over van Team Euskadi-Murias en kon de teamleiding dus voldoende overtuigen om hem een contractverlenging aan te bieden.

Prades kende een degelijk seizoen en won een etappe in de Ronde van de Provence en pakte de eindzege in de Ronde van Aragon. In 2018 was hij eindwinnaar in de Ronde van Noorwegen en in de Ronde van Turkije.

Zakharov krijgt toch nog een contractverlenging

Astana kondigde een tijdje geleden aan dat het klaar was met de selectie na de contractverlenging van Daniil Fominykh. De 28-jarige pistier Artyom Zakharov leek op die manier uit de boot te vallen, maar kreeg van teammanager Alexandre Vinokoerov nu toch nog een contractverlenging. Zakharov wil volgende zomer in Tokio deelnemen aan het Olympische omnium met Kazachstan. 

Zakharov wordt bij Astana voornamelijk als knecht ingezet. Hij won in 2019 het Aziatisch kampioenschap ploegentijdrijden met Kazachstan en werd in 2017 Kazachs kampioen op de weg. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties