Kenny De Ketele in Hongkong: "De rust lijkt hier teruggekeerd"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kenny De Ketele ondervindt geen hinder van de protesten in Hongkong

Kenny De Ketele in Hongkong: "De rust lijkt hier teruggekeerd"
Foto: © photonews

De Wereldbeker baanwielrennen wijkt voor niets. Door de reeds maandenlange aanhoudende protesten en de recente escalaties zijn alle sportevenementen in Hongkong geannuleerd, behalve de Wereldbeker. En dus zit Kenny De Ketele gewoon zoals gepland in Hongkong.

De protesten van de mensen in Hongkong voor meer mensenrechten en tegen de verdrukking van de Chinese regering heeft al geleid tot heel wat incidenten met geweld. Toch hebben de baanwielrenners er niet al te veel last van. Dat heeft Kenny De Ketele gezegd in een gesprek met Radio 1.

"We zijn al 2 dagen in Hongkong en als we niets hadden vernomen in het nieuws, zouden we totaal niet geweten hebben dat er hier iets mis is", aldus de winnaar van de Zesdaagse van Gent. "Het enige wat opvalt, is dat alle verkeerslichten in de buurt voor ons hotel gesloopt zijn of niet werken."

HERDENKINGSPLEK VOOR JONGE STUDENT

De omstandigheden daar leiden zijn aandacht niet af van het sportieve aspect. "We zijn ook een herdenkingsplek tegengekomen voor een 22-jarige student die was doodgeschoten door de politie. Maar de rust lijkt hier teruggekeerd. Als het niet aangewezen was om hier te zijn, dan zou de federatie wel tussengekomen zijn. Ik ben hier puur om het sportieve. Wat daarnaast gebeurt, is onze zorg niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties