Drie Belgische ploegen bij teams die WT-licentie vragen, NTT nog niet op de lijst

Drie Belgische ploegen bij teams die WT-licentie vragen, NTT nog niet op de lijst
Foto: © photonews

Om WorldTour-wedstrijden te kunnen rijden, moeten ploegen eerst over een licentie voor de WorldTour beschikken. Er zijn alvast achttien teams die deze hebben aangevraagd. Daarbij ook Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal en Circus-Wanty Gobert.

In totaal zijn er achttien ploegen die een WorldTour-licentie hebben aangevraagd. Drie van de achttien teams zijn dus Belgische ploegen. Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal rijden natuurlijk al langer op WorldTour-niveau. Voor Circus-Wanty Gobert zal het in 2021 de eerste keer zijn.

Dat komt omdat het de licentie overneemt van het Poolse CCC, dat zijn hoofdsponsor zag afhaken voor volgend seizoen. Daarom zal de licentieaanvraag van Circus-Wanty Gobert in principe ook positief onthaald worden.

NTT HEEFT NOG TIJD

Een ploeg die nog niet op de lijst met aanvragen voor een WorldTour-licentie staat is NTT. Dat zoekt nog naar een nieuwe hoofdsponsor. Het kan wel nog op een later tijdstip zo'n aanvraag indienen, indien alle financiën voor het volgende seizoen rond zouden zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties