De Ketele rijdt laatste Spelen op piste die op die in Gent lijkt: "D'hoore en ik zijn beetje de laatsten der mohikanen"

De Ketele rijdt laatste Spelen op piste die op die in Gent lijkt: "D'hoore en ik zijn beetje de laatsten der mohikanen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een laatste groot nummer opvoeren op de Spelen: wat zou Kenny De Ketele dat graag doen. Een medaille zou het uiteraard helemaal afmaken. Sowieso is het het olympische afscheid van een Belgische topper in het baanwielrennen, zoals dat bij de dames ook met D'hoore het geval is.

De piste in Tokio bevalt De Ketele alleszins wel. "Het klopt wat ze zeggen, ze lijkt op de piste in Gent en dat is geen gemakkelijke piste met korte bochten. Dat is misschien wel in ons voordeel", zegt De Ketele bij Sporza. Wanneer hij het over 'ons' heeft, dan bedoelt hij zichzelf en Robbe Ghys. Die twee vormen een duo in de ploegkoers.

OLYMPISCHE MEDAILLE HET ULTIEME DOEL

De Ketele werd in de ploegkoers al eens vierde. Pakt hij nu een medaille? "Ik wil mijn laatste kans met twee handen grijpen. De cirkel is rond, het is mijn ultieme doel. Robbe Ghys en ik hebben heel veel samen kunnen rijden. We hebben ook snel voor elkaar gekozen en dat is een voordeel. De automatismen zijn er en dat geeft vertrouwen. We weten wat we aan mekaar hebben en gaan voor mekaar door het vuur."

Na de Olympische Spelen van Tokio geeft De Ketele de fakkel door aan de jongere generatie. "Ik hoop dat met een hoogtepunt te doen. Jolien D'hoore en ik zijn een beetje de laatsten der mohikanen. De jeugd mag het dan gaan overnemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties