Is rest van het seizoen van Mathieu van der Poel in gevaar? Ploegleider geeft woordje uitleg

Is rest van het seizoen van Mathieu van der Poel in gevaar? Ploegleider geeft woordje uitleg
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel brak dit weekend een hoogtestage in het Italiaanse Livigno af door pijn aan de rug.

Van der Poel keerde vroeger dan voorzien terug van een hoogtestage omdat hij last heeft van de onderrug. “Op het gemak rijden lukt, maar dat is natuurlijk niet trainen. Daarom hebben we besloten om de stage stop te zetten. Je kan niet blijven aanmodderen”, zegt Christoph Roodhooft, ploegleider bij Alpecin-Fenix, aan Het Nieuwsblad.

De pijn waarmee Van der Poel af te rekenen heeft, is geen gevolg van de val op de Spelen in Tokio. “Die heeft er natuurlijk geen goed aan gedaan, maar voordien had hij ook al wat last. In de eerste wereldbeker die hij deed manifesteerde die pijn zich ook al. Of het te maken heeft met de overgang van de wegfiets naar de mountainbike? We veronderstellen van niet.”

De deelname van de Nederlander aan de Benelux Tour die op 30 augustus start komt normaal niet in gevaar. “We gaan ervan uit dat er niks aan zijn programma verandert, al kunnen we over drie dagen alweer anders praten. Uit onderzoek blijkt dat er geen structureel probleem is. Er is zeker niks alarmerends aan de hand, maar er moet de komende dagen wel een kentering komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties