Adrie van der Poel snoeihard voor Belgen op WK veldrijden: "Helemaal fout"

Adrie van der Poel snoeihard voor Belgen op WK veldrijden: "Helemaal fout"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Pidcock heeft de Belgische ploeg op het WK veldrijden in zijn eentje helemaal weten te kloppen.

Geen Belgische wereldkampioen zondag op het WK veldrijden in Fayetteville. De Brit was een maatje te sterk voor de Belgen. Al vindt Adrie van der Poel dat de tactiek van de Belgen niet klopte. “Je zag in de beginfase dat ze constant naar Pidcock zaten te kijken, om te zorgen dat hij niet in de positie kwam die hij graag zou willen. Ze reden dus niet om zelf te winnen, maar om Pidcock te doen verliezen”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

“Dat is een tactiek die helemaal fout is, je gaat namelijk niet uit van eigen kracht. De Belgen kwamen er af en toe heel storend tussen rijden. Maar dat moet je bij Pidcock niet doen, hem een klein beetje kennende. Dan fok je hem alleen maar op en werkt je tactiek juist averechts.”

Toch acht hij de kans heel klein dat de Belgen, zelfs met een andere tactiek, Pidcock gingen kunnen verslaan. Zelfs Van Aert zou het moeilijk gehad hebben, aldus Van der Poel. “Pidcock had Wout er hier niet afgereden. De bochtentechniek van de Brit is wel fenomenaal, Wout is daar minder in. Maar op vermogen had Van Aert dat wel goed gemaakt. Maar ik denk dat je ook eerlijk moet zijn: Pidcock was acht rondes lang de beste op de lange klim. Het podium geeft de verhoudingen eigenlijk heel goed weer: Pidcock was de sterkste en Lars de beste van de rest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties