Iconische veldrit houdt er na 46 jaar mee op: "Met dank aan Flanders Classics, die ons maandenlang aan het lijntje hielden"

Iconische veldrit houdt er na 46 jaar mee op: "Met dank aan Flanders Classics, die ons maandenlang aan het lijntje hielden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw verdwijnt er een bekende veldrit van de veldritkalender, en dat na liefst 46 edities. Flanders Classics wordt met de vinger gewezen door de organisatie.

De veldrit in Gieten zal niet langer worden georganiseerd. Na 46 jaar (waarvan 33 jaar als onderdeel van de Superprestige) zal de race nu stoppen.

In juni werd bekend dat Flanders Classics de race schrapte uit de Superprestige. Toen nog wilde men in Gieten proberen doorgaan op eigen kracht, maar dat blijkt niet mogelijk.

Eigen kracht

"We hebben afgelopen weekend besloten om te stoppen met de organisatie van de veldrit van Gieten. Dit met dank aan Flanders Classics, de organisator van de Superprestige."

"Zij hebben de organisatie van Gieten maandenlang aan het lijntje gehouden alvorens duidelijkheid te bieden voor een contractverlenging. De tijd richting 2 oktober om een losse cross te organiseren blijkt te kort te zijn. Daarom moeten we deze historische beslissing nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties