Sven Vanthourenhout staat aan de vooravond van het WK en blikt vooruit

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Sven Vanthourenhout staat aan de vooravond van het WK en blikt vooruit
Foto: © photonews

Het WK staat voor de deur en dan staat bondscoach Sven Vanthourenhout weer volop in de schijnwerpers. Aan de vooravond van het WK in Australië blikte hij bij Het Nieuwsblad vooruit.

Het is geen gemakkelijke job voor Sven Vanthourenhout. Als Belgisch bondscoach wordt hij afgerekend op het WK. Hij krijgt maar 1 kans per jaar om zich te bewijzen. Zelf beseft hij dat ook. Aan Het Nieuwsblad vertelde hij dat je dat weet als je aan die job begint. Je hebt geen herkansing. 

Vanthourenhout wil België ook waarschuwen. Volgens hem is de kans om geen werelkampioen te worden nog altijd groten om dat wel te worden. Hij verwijst naar Tom Boonen, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Alledrie hebben ze veel kansen gehad. Boonen en Gilbert werden 1 keer werelkampioen. Van Avermaet nooit. 

Vorig jaar was Wout Van Aert de enige kopman. Daarop werd Vanthourenhout achteraf afgerekend. Die fout wil hij niet meer maken. Hij wil enkel aan de buitenwereld verkondigen dat ze het WK willen winnen. Niet dat ze met 1 kopman naar het WK gaan. 

Ook kunnen Van Aert en Remco Evenepoel weer door dezelfde deur. Vanthourenhout twijfelde daar nooit aan. Hij wist al in januari dat het tussen die 2 goed zou komen. Ze hebben volgens de bondscoach allebei goede bedoelingen en een goede inborst. Ook zijn ze allebei oprecht, maar ook hebben ze allebei een speciaal kantje. Wat van het kampioenen maakt. Het zijn leiders die hun mond durven opendoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties