Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche zorgen voor een 4e Belgische medaille op het WK op de piste

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche zorgen voor een 4e Belgische medaille op het WK op de piste
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België heeft een 4e medaille gehaald op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines. Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche pakten brons op de ploegkoers. Het goud was voor Frankrijk.

Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche reden op de slotdag van het WK baanwielrennen de ploegkoers voor België. Een wedstrijd die aan een waanzinnig tempo werd gereden. 

De Vylder en Van den Bossche hielden zich afzijdig in de 1e helft van de wedstrijd. De Fransen domineerden de sprints en kwamen aan de leiding. 

In de 2e helft begon ook het spel van de bonusronden. Japan reed als 1e rond. Daardoor kwamen zij op plaats 2. Daarna leek Frankrijk zijn wedstrijd op Japan af te stemmen. Daardoor konden Australië en Nederland rondrijden. 

Maar nadien toonde Frankrijk dat ze de ploegkoers domineerden. Ze gingen vol in de aanval. Portugal en Italië waren mee. De Vylder en Van den Bossche zetten een straf nummer neer en overbrugden alleen de kloof. Onderweg pakten die landen heel wat punten mee. Daardoor ging Frankrijk ongenaakbaar naar goud en stonden Italië en België weer voorin. 

De eindsprint besliste over zilver en brons. Ze stonden met 4 landen op 2. België leek eerst op weg om die sprint te winnen en zo zilver mee te pakken, maar Groot-Brittannië reed nog weg in de slotronde en België sprintte naar de 2e plaats en zo het brons. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties