Michael Vanthourenhout pakt in Overijse zijn 1e zege als Europees kampioen na een beklijvend duel met Tom Pidcock
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Michael Vanthourenhout pakt in Overijse zijn 1e zege als Europees kampioen na een beklijvend duel met Tom Pidcock

Michael Vanthourenhout heeft de wereldbeker in Overijse gewonnen. Hij vocht een knap duel met Tom Pidcock uit en hield hem in de slotronde af.

Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout namen de beste start. Ook Felipe Orts en Lars van der Haar slopen mee. Tom Pidcock had zijn start compleet gemist. Als laatste reed hij het veld in, maar hij schoof zienderogen naar voren. Iserbyt en Vanthourenhout reden samen van de rest weg en hadden na een ronde enkele seconden voorsprong. 

Achter het leidersduo imponeerde Pidcock. Hij kwam bij Iserbyt en Vanthourenhout en zette hen daarna onder druk. Vanthourenhout kon het langst erbij blijven, maar moest uiteindelijk toch lossen. Iserbyt moest zelfs afrekenen met een lekke band en viel terug. 

Pidcock kon niet lang alleen op kop rijden. Vanthourenhout keerde terug en nam zelf over. Maar hij schoof daarna onderuit, waardoor Pidcock weer kwam aansluiten. 

In de voorlaatste ronde viel Pidcock op de kasseien. Daardoor kreeg Vanthourenhout opeens meer dan 10 seconden voorsprong, maar in de laatste ronde naderde Pidcock weer tot een paar seconden. Tot hij opnieuw een foutje maakte. Zo kon Vanthourenhout weer wat uitlopen en reed hij naar zijn 1e zege als Europees kampioen.

Van der Haar reed naar kwam mee op het podium. Laurens Sweeck kwam nooit in het stuk voor en eindigde 4e. Joris Nieuwenhuis en Thibau Nys maakten opnieuw indruk en eindigden respectievelijk op plaats 5 en 6. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties