Remco Evenepoel ziet mogelijkheden na parcourswijziging in Luik-Bastenaken-Luik

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Remco Evenepoel ziet mogelijkheden na parcourswijziging in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik werd aangepast. Op de Côte de la Redoute wordt er niet helemaal tot boven gereden.

De laatste 300 meter waar Remco Evenepoel in 2022 op de Redoute zijn beslissende aanval plaatste, wordt geschrapt. Ze slaan rechtsaf en nemen dan een afdaling om de Côte de Cornémont die officieel geen beklimming is, te betwisten. Vervolgens zijn er de Côte des Forges en de Roche-aux-Faucons. Daarna volgt de finish na 258,5 km. 

Evenepoel ziet mogelijkheden na die parcourswijziging. Het doet hem denken aan de Philippe Gilbert bij de junioren. Dat vertelde hij aan Het Nieuwsblad. Het nodigt volgens hem ook uit om al aan de voet van de Redoute aan te vallen. Hij vertelde dat het de dynamiek van de koers zal veranderen, natuurlijk afhankelijk van de renners. 

Ook kan er helemaal niet aangevallen worden. Dan weet Evenepoel dat het een gesloten koers wordt. Of er wordt al op 50 à 60 km van de streep aangevallen. Dan krijg je een open koers. Evenepoel ziet dus verschillende scenario's. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties