Trek-Segafredo grijpt de macht in de UAE Tour en Elisa Longo Borghini krijgt de zege

Trek-Segafredo grijpt de macht in de UAE Tour en Elisa Longo Borghini krijgt de zege
Foto: © photonews

Trek-Segafredo heeft in de UAE Tour de macht gegrepen. Op een zware slotklim reden Gaia Realini en Elisa Longo Borghini iedereen eraf. Longo Borghini kreeg uiteindelijk de zege.

De UAE Tour stond voor de enige bergrit. Het was eerst een vlakke aanloop vanuit Al Ain. De laatste 10 km ging het stevig bergop met percentages tot 11%. De finish lag in Jebel Hafeet. 

2 Italiaanse rensters kozen snel voor het hazenpad, maar al snel werd duidelijk dat het een hopeloze zaak was. Op zo'n 50 km van de streep werden ze al gegrepen. Daarna brak het peloton in stukken. Onder meer Liane Lippert (Movistar) zat niet mee voorin. 

Op de slotklim bepaalde Trek-Segafredo het tempo. Enkel Esmée Peperkamp (Team DSM) konden het duo Elisa Longo Borghini en Gaia Realini nog volgen, maar op 5 km van de streep moest zij ook het tweetal van Trek-Segafredo laten gaan. Ze reden samen over de streep en Longo Borghini mocht winnen en is de nieuwe leidster. Silvia Persico sprintte vanuit de achtergrond nog naar plaats 3. Julie Van de Velde klom naar een knappe 10e plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties