🎥 Ilan Van Wilder juicht net te vroeg en laat zich nog aftroeven door Magnus Cort op de meet in de Ronde van de Algarve

🎥 Ilan Van Wilder juicht net te vroeg en laat zich nog aftroeven door Magnus Cort op de meet in de Ronde van de Algarve
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net geen eerste profzege voor Ilan Van Wilder.

Na een eerste vlakke etappe was het aan de klimmers in de Ronde van de Algarve. Onderweg lagen er drie klimmetjes alsook nog de slotklim naar Alto de Foia, een klim van 7,7 kilometer aan 6,1%. 

Een groep van zes koos voor de vlucht van de dag. Daarbij vier Portugezen, een Brit en een Argentijn, maar bekende namen zaten daar niet bij. Ze kregen een voorsprong van iets meer dan 3,5 minuut, maar op zo'n 30 kilometer van de meet was hun vlucht over. 

Onder meer de mannen van INEOS-Grenadiers en even ook Soudal-QuickStep zetten zich op kop op de voorlaatste klim, maar de Britten namen toch weer over op de slotklim. 

Net niet voor Van Wilder

INEOS bleef beuken, maar het was Ilan Van Wilder die op zo'n 200 meter van de meet aanzette. De Belg van Soudal-QuickStep hield onder meer Rui Costa achter zich en dacht dat hij won. Maar als een duivelse uit een doosje kwam Magnus Cort nog links voorbij Van Wilder.

Van Wilder juichte een half metertje voor de meet, maar net te vroeg. Cort jumpte nog net voorbij Van Wilder op de meet en de Belg ziet zo een eerste profzege aan zich voorbij gaan. Rui Costa werd nog derde. Cort is ook de nieuwe leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties