🎥 Groves schenkt Alpecin-Deceuninck opnieuw de zege ondanks fietswissel, Evenepoel ergert zich dood aan passieve Roglic

🎥 Groves schenkt Alpecin-Deceuninck opnieuw de zege ondanks fietswissel, Evenepoel ergert zich dood aan passieve Roglic
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de voorlaatste rit van de Ronde van Catalonië heeft Remco Evenepoel er alles aan gedaan om nog tijd terug te pakken op Primož Roglič.

Op papier leek de voorlaatste rit in de Ronde van Catalonië opnieuw voor de sprinters geworden. Maar Soudal-Quick Step probeerde er alleszins een boeiende wedstrijd van te maken. 

Maar een vlucht geraakte niet weg en bij een tussensprint pakte Roglič nog een seconde extra op Evenepoel. Halfweg koers raakte dan toch een kopgroep weg met onder meer Masnada van de ploeg van Lefevere. 

Op de enige klim van de dag, op iets meer dan 30 kilometer van de streep, viel Soler aan en even later viel Evenepoel ook aan. Roglič volgde hem, maar overnemen deed hij niet. De voorsprong groeide naar een halve minuut, maar de Sloveen bleef van nee schudden. 

Evenepoel smeekte Roglič enkele keren om over te nemen, maar de Sloveen bleef zitten. Op iets minder dan 9 kilometer van de streep hield Evenepoel het dan voor bekeken, maar in de laatste bonificatiestrijd pakte Evenepoel toch weer een seconde terug op Roglič. 

Een sprint leek er toch te komen. Groves, de snelle man van Alpecin-Deceuninck reed op de laatste 4 kilometer nog lek en nam snel de fiets van Meurisse. Hij sloot weer aan bij het peloton en won ook nog de sprint. 

Ook Evenepoel sprintte mee maar werd vijfde, Roglič werd negende. In het klassement wijzigt er ondanks alle actie niets. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties