Soudal Quick-Step komt met verrassend nieuws over Remco Evenepoel en de Waalse Pijl

Soudal Quick-Step komt met verrassend nieuws over Remco Evenepoel en de Waalse Pijl
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag in de Waalse Pijl nog geen Remco Evenepoel. De wereldkampioen verkoos ervoor om nog wat langer in Spanje te blijven.

Heel wat concurrenten van Remco Evenepoel voor de Giro rijden woensdag al de Waalse Pijl. En ook enkele van zijn ploegmaats staan woensdag aan de start. Maar Evenepoel nog niet. 

Terwijl dat initieel wel het plan was van de ploeg. "Remco kwam in het basisplan voor als één van onze pionnen voor de Waalse Pijl", zegt ploegleider Wilfried Peeters bij HLN. 

"Uiteindelijk opteerde hij ervoor om zijn tijd op de Teide zo goed mogelijk te benutten en het maximale hoogte-effect na te streven in het vooruitzicht van de Ronde van Italië", stelt Peeters nog. 

Geen problemen met late terugkomst

Evenpoel gaat ook goed om met een late terugkomst. "De ervaring leert ons dat Remco heel goed reageert op zo’n hoogtestage en weinig of geen aanpassing nodig heeft."

Dat bewees Evenepoel onlangs nog in de Ronde van Catalonië. Na Luik-Bastenaken-Luik vertrekt Evenepoel ook meteen weer naar Spanje om de laatste hand te leggen aan zijn voorbereiding op de Giro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties